Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    3
    Location
    Halifax, PA
    Tractor
    X485

    Default X485 wont start

    I stopped to refuel my X485 and now it wont start. I do not hear the fuel pump priming when turning on the key.

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    23
    Location
    Conneautville,Pa
    Tractor
    John Deere 455

    Default Re: X485 wont start

    There's a fuse for the in tank electric fuel pump. Not exactly sure but it's probably located behind the right side panel. I just had the same problem with my 455 and also on a 425. Sometimes the plugs get worn out or dirty. Most likely that's all it is. Hope this helps you out. I'll check back.

  3. #3
    Gold Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    270
    Location
    N. GA
    Tractor
    LX188/445/755

    Default Re: X485 wont start

    It could be bad connections going to the fuel pump. I have thought several times that I needed a new fuel pump with the same symptoms that you note. But so far every time I have managed to get the thing pumping. This is not real easy to check with a voltmeter.
    Mine is 445 but the setup looks similar. You also have supply + return voltage in these wires for the fuel sender.
    On mine when the switch is turned on the fuel pump is energized for about 4 seconds then is turned back off until it's cranked.
    This complete assembly is expensive so hope you don't need it.
    I am told that the actual fuel pumps rarely fail. Some gets replaced when the problem was actually the wiring.
    It may also have a relay to turn the pump on.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    3
    Location
    Halifax, PA
    Tractor
    X485

    Default Re: X485 wont start

    I have voltage all the way thru to the fuel pump it self. New one is to arrive today. Thanks all for the info.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    3
    Location
    Halifax, PA
    Tractor
    X485

    Default Re: X485 wont start

    Installed the new Fuel Pump Sender unit and it started right up.

  6. #6
    Platinum Member JDTank's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    695

    Default Re: X485 wont start

    Too bad, you could have used this as an excuse to go get a new X7!
    2012 John Deere X740
    #18 Steel cart.
    Front fender kit.
    Brush guard.
    SE seat.

Similar Threads

  1. 1980 Ford 1700 Wont Crank, WOnt Start
    By Zack Walker in forum Parts/Repairs
    Replies: 5
    Last Post: 07-07-2013, 10:32 PM
  2. Wont start
    By montana bound in forum Chinese Tractors
    Replies: 9
    Last Post: 01-13-2013, 04:18 PM
  3. John Deere X485 no start - Please help
    By italyguy01 in forum John Deere Owning/Operating
    Replies: 11
    Last Post: 10-14-2012, 10:21 PM
  4. BX24 wont start and wont shut off
    By Johndeere3720 in forum Kubota Owning/Operating
    Replies: 7
    Last Post: 03-25-2010, 07:16 PM
  5. wont start
    By deannawadley in forum New Holland Owning/Operating
    Replies: 0
    Last Post: 02-19-2010, 04:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
© 2016 TractorByNet.com. TractorByNet is a registered trademark of IMC Digital Universe, Inc. Other trademarks on this page are the property of their respective owners.