Results 1 to 10 of 10
  1. #1

    Default CK20 HST Starting Problem Fixed

    I'll start with the problem. Turned on ignition switch. NO dash lights, turn key to start, nothing, just like battery missing. Turned switch on & off multi times, dash lights came on along with Glo Plug light. As soon as I tired to start, dash lights went off & would not crank. Turned switch on again, this time motor cranked but would not start, just cranked & cranked. Tried again and motor started as always in about 5 seconds. Battery connections were fine. Unpluged every connector under hood. Pluged & unpluged every connector multi times then put dielectric grease in every plug. Careful unpluging connectors so you dont break clips holding connector togeather. I then sprayed electrical cleaner into ignition switch. Turned key on, dash lighs & Glo Plug light came on, motor started in it's usual 5 seconds and is now fine. Machine is stored in unheated portable garage and has been in the rain once last summer. I have found that electrical connectors don't have to be corroded to not make good contact, just a little film of dust & crud can give intermitent contact. This formum has helped me many times, hope this helps someone save $$$ and headaches!

  2. #2
    Silver Member JonKioti's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    223
    Location
    Newfoundland, Canada
    Tractor
    CK-20S HST

    Default Re: CK20 HST Starting Problem Fixed

    Thanks for sharing.

    I had something similar to that happen to me on an ATV once just as it was getting dark and I was out on the woods with no landmarks....

    Jon
    Kioti CK-20S HST, KL-120P FEL, KB-2465 backhoe, 72" snowblade, pallet forks, Agrotrend 54" snowblower, 60" box blade, a barn to put it all in and a trailer to carry it all.

  3. #3

    Default Re: CK20 HST Starting Problem Fixed

    Sounds like it was an exciting night Jon! I forgot to mention I also repeatedly unpluged & pluged all the fuses in the fuse panel & then put dielectric grease in the holder slots.
    Nick

  4. #4
    Gold Member kentrodngun's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    422
    Location
    New York (Southern Tier)
    Tractor
    Kioti LK3054 & DitchWitch R40 Trencher/Backhoe

    Default Re: CK20 HST Starting Problem Fixed

    Glad you shared your solution. I would have bet that it was a dirty or loose ground on the battery. (I would have lost).

    Hey, I see you name is Nick but what's with the 39President handle?

    Jimmy Carter fan?
    I learn by my mistakes and I've learned a lot

  5. #5
    Silver Member
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    238
    Location
    Connecticut
    Tractor
    Kioti LK2554

    Default Re: CK20 HST Starting Problem Fixed

    Gotta say I was betting on loose or corroded ground also. Live and learn!
    Bob
    Kioti LK2554

  6. #6

    Default Re: CK20 HST Starting Problem Fixed

    I'm restoring a 1939 Studebaker President.
    Nick

  7. #7
    Bronze Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    94

    Default Re: CK20 HST Starting Problem Fixed

    I had problems starting mine as well, mine would either do nothing or it would crank and start, but as soon as I let off the key switch it would shut off.
    My dealer replaced the switch with a new one. It has a new part #. My dealer told me that Kioti has had problem with it and changed the switch to resolve the problem.
    Mine has been fine since.

    Ken
    I can build you anything if you draw a picture of it on the back of a Big Enough Check

  8. #8

    Default Re: CK20 HST Starting Problem Fixed

    Good info Ken. When I first started to check the problem, I noticed the tumbler in the ignition switch seemed pretty sloppy, maybe spraying the electronic cleaner helped. There are to many plugs & fuse holders to clean & check 1 by 1 to have pin pointed the bad connection. If this happens again, I'll try to bypass the ing switch & see if that works.

  9. #9
    Gold Member kentrodngun's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    422
    Location
    New York (Southern Tier)
    Tractor
    Kioti LK3054 & DitchWitch R40 Trencher/Backhoe

    Default Re: CK20 HST Starting Problem Fixed

    Quote Originally Posted by 39President View Post
    I'm restoring a 1939 Studebaker President.
    Nick
    Shamefacedly I hadn't considered that. I should have guessed as my brother is an affectionado and currently has a 56 Skyhawk (rare) a 62 GT, a 51 Starlight Commander, a 63 Avanti, a 66? Lark and maybe another one or two.

    He owned a few Silver & Golden Hawks (supercharged) over the years as well as a station wagon. Member of the Stude club for probably 40+ years too. Matter of fact, his AOL handle is skyhawk01ny. Nice to see there are still some folks around that appreciate them. Post a picture sometime and remember to record the stages of the restoration for posterity .
    I learn by my mistakes and I've learned a lot

  10. #10

    Default Re: CK20 HST Starting Problem Fixed

    Be darned if I can figure out how to post a photo. Clicked on icon to insert photo & nothing happens!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
© 2014 TractorByNet.com. TractorByNet is a registered trademark of IMC Digital Universe, Inc. Other trademarks on this page are the property of their respective owners.