Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    2
    Location
    Sweden
    Tractor
    valmet 6200

    Default electrical problem, valmet/valtra

    The battery warning light on my Valmet 6200 has come on faintly, getting brighter when I rev the tractor.

    The battery is nearly new and has 12.5v when isolated, once running it has 13.6v across the terminals. The alternator shows 14.6v (if I recording it across the right terminals. I've tightened the belt etc. check all connections.

    The battery earth seems ok, as if I volt check between the + terminal and chassis I get over 12v too.

    I'm at a loss? Anybody had a similar issue?

    Thanks in advance

  2. #2
    Platinum Member DieselMonk's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    583
    Location
    Nova Scotia
    Tractor
    New Holland / T4.75 Powerstar & Boomer 1030, Case 580 SM II

    Default Re: electrical problem, valmet/valtra

    Check for belt slippage and if that is not it, I'd check the diodes on the alternator. All the plates in the battery are covered with electrolyte and not sulphated to the go no more? check this with a battery load tester.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    2
    Location
    Sweden
    Tractor
    valmet 6200

    Default Re: electrical problem, valmet/valtra

    yeah battery topped up and fine, belt was fine too, but tightened it bit more.
    Diodes, can they be replaced or are alternators more like a sealed unit these days? Thanks

Similar Threads

  1. 6640 intermittent electrical problem
    By Jackfr in forum New Holland Owning/Operating
    Replies: 28
    Last Post: 07-11-2011, 08:10 AM
  2. Power Steering Problem Not Solved
    By Alan L. in forum Kubota Owning/Operating
    Replies: 87
    Last Post: 03-31-2011, 06:35 PM
  3. TZ18DA Electrical Problem
    By jsjarrett in forum Owning/Operating
    Replies: 6
    Last Post: 07-02-2009, 10:40 PM
  4. Electrical problem might have ended badly
    By PineRidge in forum Rural Living
    Replies: 59
    Last Post: 11-08-2007, 05:05 PM
  5. electrical problem??
    By Anonymous Poster in forum Yanmar
    Replies: 10
    Last Post: 12-31-2002, 02:52 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
© 2013 TractorByNet.com. TractorByNet is a registered trademark of IMC Digital Universe, Inc. Other trademarks on this page are the property of their respective owners.