Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Silver Member garydc's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Posts
    125
    Location
    Kawartha Lakes, On.
    Tractor
    Kioti ck20

    Default transmission problems

    Recently changed the oils and filters on my b6200 and now I am having trouble with the hydrostatic trans it seems to drive alright for a while then stops either in forward or reverse just like it has no oil pumping also when going downhill it will start to freewheel and the trans doesn't catch up for awhile. Has anyone else had this problem or any suggestions? Does the trans. need rebuilt .love the site & thanks for any help anyone can give.

  2. #2
    Gold Member Mighty Dodge's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    499
    Location
    The Hereford Zone, MD
    Tractor
    JD 4200

    Default Re: transmission problems

    I'm not expert, haven't serviced my trans yet. Sounds like it's starving. I assume the level's ok. Maybe some crud got stirred up. Did you clean the suction screen?

    M.D.
    2001 JD 4200, 420 loader, HF Quick Hitch, bucket boom, back blade, boom pole, forks, carry-all, moldboard plow, middle buster, receiver hitch, post hole digger.

    My Pics
    http://www.tractorbynet.com/photos/s...0/ppuser/33421

  3. #3
    Silver Member garydc's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Posts
    125
    Location
    Kawartha Lakes, On.
    Tractor
    Kioti ck20

    Default Re: transmission problems

    oil level is good and i also cleaned the screens hopefully not but maybe the trans is done

  4. #4
    Super Member
    Join Date
    Sep 2000
    Posts
    6,553

    Default Re: transmission problems

    I would pull off the filters and clean the seals. Also, pull the screen again.

    It sounds like you have some physical obstruction blocking flow, or a suction air leak.

    Next time it does it's trick, jump off and check the fluid for signs of bubbles / foam/ milky look.

    jb

  5. #5
    Silver Member garydc's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Posts
    125
    Location
    Kawartha Lakes, On.
    Tractor
    Kioti ck20

    Default Re: transmission problems

    thank's for your suggestion's and idea's for the easy fixes unfortunatally those were not the problem took the tractor to my dealer tonight for them to do a pressure test on the trans. they think the internal pumpmay have a problem,anyway thanks again and iwill post again when i find out what the problem actually is Gary

  6. #6
    New Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    18
    Location
    Central Michigan
    Tractor
    White 2-85 & Farmall H

    Default Re: transmission problems

    Did you pre-fill those oil filters when you changed them? If not you may have smoked the vanes on the pump. OUCH!!!!!!!!!!!!!!
    Green is not always the best!!!

  7. #7
    Silver Member garydc's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Posts
    125
    Location
    Kawartha Lakes, On.
    Tractor
    Kioti ck20

    Default Re: transmission problems

    thanks for all your tips, it turned out that the charge pump was broken, still operating but not pumping a sufficient supply of oil for the tractor to operate properly. should be back in operation tomorrow.
    Gary

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
© 2014 TractorByNet.com. TractorByNet is a registered trademark of IMC Digital Universe, Inc. Other trademarks on this page are the property of their respective owners.