Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    Default HELP!! What did I do??!!

    I don't know what I did. I was waiting to send my kubota M 8030 to the shop for a clutch. It has no clutch effect at all. The pedal still has tension all the way through, but, no release whatsoever. I could still move the tractor around by using 1st gear and low range , no problem. While on my way to park the tractor I had the brilliant idea to drag a fallen tree out of the way( I know I know!!). I started to move the tree when I bogged down. The wheels spun a few times, so I decided to change positions. After unhooking from the tree, I went to move the tractor and, it wouldn't move at all. I can put it in high or low range and any gear but it does nothing. It still runs as usual, all hdy's still work, and the pto still turns. I didn't hear any noise or any other indication that I broke something. I'm hoping the clutch just finally gave out completely, and I didnt break anything internal. What can I check for clues to what the problem is? Thanks for your help.

  2. #2

    Join Date
    Jul 2001
    Posts
    477
    Location
    Fort Kent, Maine
    Tractor
    B6100D Kubota

    Default Re: HELP!! What did I do??!!

    I think the only thing to do now, is wait for the shop to let you know what's what with the clutch. Hopefully, it won't be more than a busted spring or something like that. Worse case is probably clutch and pressure plate. Keep your fingers crossed

  3. #3
    Elite Member
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    3,505

    Default Re: HELP!! What did I do??!!

    It sounds like the original problem was the pressure plate, disk, and flywheel frozen together from rust. Now it sounds like the disk may have disintegrated, except that you say the pto still works. Does it stop when you push in the clutch?

  4. #4

    Default Re: HELP!! What did I do??!!

    No. It does not stop when the clutch is depressed.

  5. #5
    Elite Member
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    3,505

    Default Re: HELP!! What did I do??!!

    Wow, I guess it's a good thing it was going to the shop anyway. It sounds like since the pto still works, the clutch is still engaged but stuck together. However something must have broken in the drive assembly. Don't know if that's 4wd or not, but, if so, I assume no drive in front or rear.

  6. #6
    Epic Contributor Soundguy's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    48,626
    Location
    Central florida
    Tractor
    ym1700, NH7610S, Ford 8N, 2N, NAA, 660, 850 x2, 541, 950, 941D, 951, 2000, 3000, 4000, 4600, 5000, 740, IH 'C' 'H', CUB, John Deere 'B', allis 'G', case VAC

    Default Re: HELP!! What did I do??!!

    Does that machine have independent pto?

    Soundguy

  7. #7

    Default Re: HELP!! What did I do??!!

    It is 4-WD and neither the front or rear works. I'm still scratching my head.

  8. #8

    Default Re: HELP!! What did I do??!!

    I'm not sure about an independent PTO. How can I tell?

  9. #9
    Epic Contributor Soundguy's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    48,626
    Location
    Central florida
    Tractor
    ym1700, NH7610S, Ford 8N, 2N, NAA, 660, 850 x2, 541, 950, 941D, 951, 2000, 3000, 4000, 4600, 5000, 740, IH 'C' 'H', CUB, John Deere 'B', allis 'G', case VAC

    Default Re: HELP!! What did I do??!!

    For instance, on my stepfathers 2240 JD, the pto is engaged with a little flip up lever, and can be down with out the use of the clutch...

    Soundguy

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
© 2014 TractorByNet.com. TractorByNet is a registered trademark of IMC Digital Universe, Inc. Other trademarks on this page are the property of their respective owners.