REAR WHEELS ARE NOT ENGAGING. HELP PLEASE.

   #1  

TexOnt

New member
Joined
Jul 29, 2020
Messages
12
Location
Quinte West ON Canada
Tractor
Toolcat 5600 & International 2444
Early Year Model 5600 Toolcat. S/N 520511102

Hoping someone on here can help me with their diagnosis of my problem and a remedy. Apparently the dealer cannot.

The rear wheels do not engage when the machine is first started.
There is no warning lite and no codes are displayed when It is started.

Eventually there is a beep and the warning lite will come on.
It will then show code 50 – 13 (Front Wheel Speed Sensor Fault)
When this happens the machine will drive and operate normally.

The dealer did a service call. Claimed they inspected and cleaned the front drive motor speed sensor.
Also said I may have a sensor going out.
When the problem occurred again it was taken to the dealer and they installed a new front drive motor speed sensor.

After spending over 1,200.00 at the dealership the problem still exists.
Does anyone know of a solution to this problem?
 

MetroX

Member
Joined
Nov 29, 2006
Messages
41
Location
Milford, MI
Tractor
2004 Toolcat "B"
How do you know the rear wheels are not being 'driven' until you get the error code? Are they locked and dragging?
 
  
  • Thread Starter
#4  
OP
T

TexOnt

New member
Joined
Jul 29, 2020
Messages
12
Location
Quinte West ON Canada
Tractor
Toolcat 5600 & International 2444
Yes they are pretty much locked up and dragging. They may turn slightly but then lock up and just drag.
 
 
Top